Стало відомо, хто зі "слуг народу" подав скандальні поправки до закону про мову

Народна депутатка від "Європейської Солідарності" Софія Федина оприлюднила прізвища парламентаріїв від "Слуги народу", які є авторами так званих "мовних поправок"

Журналіст стрічки новин

Про це пише Depo.ua із посиланням на Facebook нардепки.

Так, за її словами, одним з авторів скандальних поправок є голова фракції "Слуга народу". Ще один ініціатор відтермінування норм закону про українську мову – "слуга" Максим Бужанський.

"Ви питали, чиї правки сьогодні знищують українську мову? Ось: Олександр Корнієнко, голова партії "СН", Макс Бужанський, депутат "СН", Орест Саламаха, депутат-мажоритарник з Львівщини, "СН".(виборці Львівщини, ну як, все ще весело?), Андрій Клочко, депутат "СН". Саме вони хочуть вцементувати московщину в освітньому процесі, державній службі, кіно", — написала Федина.

Скріншот

Нагадаємо, що напередодні голова фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що у законопроекті №5551-2 виявлено поправки, якими народні депутати намагаються нівелювати дію закону про українську мову

Так, за словами Железняка, такі поправки, як №13 та №14 виводять створення та показ фільмів і телепрограм з-під дії закону про українську мову. Поправка №16 прибирає необхідність чинним держслужбовцям підтверджувати володіння українською. А поправка №17 дозволяє використовувати мову корінних народів та нацменшин в освіті, через що буде здійснюватись навчання російською мовою в школах та університетах. Крім цього, будуть прибрані штрафи за порушення мовного законодавства у сфері послуг.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme