Стало відомо, коли COVID-вакциновані українці зможуть купувати ліки за "Вовину тисячу"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, коли вакциновані українці зможуть витрачати тисячу гривень, отриману за програмою "єПідтримка", на ліки

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли COVID-вакциновані укр…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За його словами, це буде доступно лише для вакцинованих від коронавірусу громадян, яким виповнилося 60 років. З середини січня 2022 року такі особи зможуть купити ліки на 1000 гривень.

"Цей проєкт буде запускатися в другій половині січня. Ми працюємо з банками, їм потрібно зробити технічне доопрацювання, там є нюанси", – сказав міністр сьогодні під час брифінгу, пише Depo.ua.

Він наголосив, що ліки можна буде купувати як онлайн, так і офлайн.

"Банки готуються випускати картки, щоб легше було людям старшого віку використовувати цю можливість. Ми зараз фіналізуємо технічну складову. На сьогодні до програми під'єднано шість банків. Це "А-Банк", "Альфа-банк", "ПриватБанк", "Укргазбанк", "Монобанк" та "Ощадбанк". І наразі 13 банків ще у процесі підключення", – зауважив Федоров.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що тисячу гривень державної допомоги за повний курс вакцинації від коронавірусу українці витрачають далеко не лише на книги та походи в кінотеатр. Щоб отримати готівкою "Вовину тисячу", наші співгромадяни йдуть на ризики та сумнівні махінації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme