Стало відомо, коли відкриють першу чергу Національного військового меморіального кладовища

Першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені. Воно буде на Броварському проспекті Дніпровського району Києва

Журналіст відділу новин
Стало відомо, коли відкриють першу чергу…

Про це розповів перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, передає Depo.ua.

За його словами, зараз його міністерство працює над передачею земельної ділянки кладовищу. Порхун каже, що територію для будівництва вже затвердили.

А ось музей та інші необхідні споруди для організації почесних поховань Мінветеранів планує зводити вже після відкриття першої черги.

"Україна має гідно вшановувати пам’ять загиблих захисників і захисниць України, які віддали за незалежність нашої держави найцінніше — це своє життя. Вони живуть у наших серцях, поки ми їх пам’ятаємо", — наголосив Порхун.

Відповідний законопроєкт, який передбачає створення в Україні Національного військового меморіального кладовища, Верховна Рада ухвалила 31 травня 2022 року. А вже у жовтні Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення нової державної установи — Національного військового меморіального кладовища.

Архітектурний комплекс включатиме військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань тих загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Будівництво, утримання та охорона території кладовища відбуватиметься коштом держбюджету. Також за державний кошт покриватимуться витрати на поховання. У проєкті держбюджету на 2023 рік на будівництво і утримання Національного військового меморіального кладовища передбачено майже 65 млн грн.

Наразі подібні військові меморіальні комплекси існують в США, Канаді, Франції та Польщі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme