Стало відомо, коли збереться перше засідання ТСК щодо вагнерівців

Перше засідання тимчасової слідчої комісії парламенту щодо справи вагнерівців збереться вже наступного тижня

Журналіст стрічки новин

Як пише Depo.ua, про це повідомила глава ТСК, народна депутатка від фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла.

"Засідання ТСК з розслідування дій високопосадовців проти суверенітету України о 14:00, вівторок", – написала вона.

Безугла додала, що також буде організована пряма трансляція засідання ТСК.

Засідання ТСК щодо вагнерівців відбудеться 6 липня

Зазначимо, що ТСК щодо "вагнерівців" обіцяли створити ще три місяці тому. 19 травня це питання винесли на голосування у Раду, однак провалили. Згодом таким вдалося це зробити.

Комісія має зайнятися розслідуванням справи, щодо зриву спецоперації із затримання російських найманців на Донбасі 29 липня 2020 року. Відомо, що через 15 днів після інциденту де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

Згодом народний депутат України Олексій Гончаренко звинуватив оточення президента України Володимира Зеленського у зливі ворогам секретної інформації про таємну спецоперацію українських спецслужб з затримання російських бойовиків у Білорусі.

18 серпня 2020 року головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

Також раніше ЗМІ повідомляли, що Офіс Зеленського просив британську розвідку завадити виходу фільму Bellingcat про "вагнерівців".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme