Стало відомо, на які симптоми варто звернути увагу вакцинованим від COVID людям

Вчені встановили п'ять основних симптомів, які можуть свідчити про зараження новими штамами коронавірусу у вакцинованих людей

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, на які симптоми варто звер…
Фото: Pixabay

Згідно з дослідженням, люди, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу, все ще можуть заразитися штамом "Дельта". У такому випадку варто звернути увагу на п'ять основних симптомів.

Вакцинація не є 100% гарантією захисту від штаму "Дельта", повідомляє Depo.ua із посиланням на дослідження, опубліковане в Metro.

Серед основних симптомів у додатку ZOE Covid вказують: нежить, головний біль, втрату нюху, чхання та біль у горлі. Водночас Національна служба охорони здоров’я Великої Британії досі перераховує лише три симптоми Covid: високу температуру, безперервний кашель та втрату смаку чи запаху.

Зазначається, що вчора, 19 серпня, за результатами дослідження Оксфордського університету, в якому взяли участь 700 тисяч повністю вакцинованих людей, приблизно половина тих, хто заразився, мали ці симптоми.

Професор Тім Спектор, провідний дослідник ZOE, попередив, що вакцини з часом можуть ставати менш ефективними. 

Нагадаємо, станом на 20 серпня від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 4 971 752 людини, з них отримали одну дозу – 4 971 750 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 980 278 людей.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme