Стало відомо, що Меркель хоче зробити для України до кінця своєї каденції

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка у 2021 році йде з посади, хоче зробити щось для України до кінця каденції

Христина Макогон

Так, вона спробує організувати саміт лідерів України, Росії, Франції та Німеччини стосовно врегулювання конфлікту на сході України.

Така зустріч має допомогти у переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це розповіла посол Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо НВ"

"Канцлерка чітко сказала під час прес-конференції (за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським 22 серпня), що вона до останнього дня намагається організувати зустріч на вищому рівні, адже ми бачимо, що коли четверо сидять, тиск на Путіна більший, і тоді, можливо, є результат. Меркель хоче організувати зустріч до кінця її каденції", – додала посол.

Попри те, що звільнення заручників Кремля цілком залежить від Путіна, Меркель також на кожній зустрічі намагається його переконати у необхідності такого кроку.

Як відомо, Ангела Меркель цього року завершує своє 16-річне перебування на посаді канцлера Німеччини. Уже 26 вересня у країні пройдуть парламентські вибори і Німеччина отримає нового канцлера.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Україна готова до "нормандської зустрічі" на рівні міністрів. Київ готовий взяти всю організацію саміту на себе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua