Стало відомо, скільки в Україні народилося дітей за 30 років Незалежності

Цього року Україна 24 серпня відзначатиме 30-річчя Незалежності

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, скільки в Україні народило…
Фото: Рixabay

За увесь час у нашій державі народилося понад 13,6 мільйона дітей. 

Як пише Depo.ua, про це повідомили у прес-службі Міністерства юстиції.

"13 млн 639 тис. – саме стільки маленьких громадян України з’явилося на світ упродовж років незалежності нашої держави. Саме стільки народжень малюків було зареєстровано органами державної реєстрації актів цивільного стану протягом останніх 30 років", - ідеться в повідомленні.

У відомстві також заявили, що розпочинають флешмоб "Юстиція в роки Незалежності", в межах якого будуть щодня розповідати цікаві факти про досягнення у сфері юстиції за останні 30 років.

Раніше експерти повідомляли, що головними проблемами демографії в Україні залишаються коротка тривалість життя і низька народжуваність. Вони наголосили, що багато людей помирає навіть у працездатному віці, особливо чоловіки, тому велика різниця між кількістю жінок та чоловіків.

Нагадаємо, що, за даними Держстату, за 2020 рік населення України стало менше на 300 тисяч осіб і станом на 1 грудня 2020 року становило 41 мільйон 630 тисяч осіб.

Відомо, що в Україні підготовка до організації перепису населення запланована на 2021 рік, а основне фінансування планується у 2022 році. Сам перепис відбудеться у 2023 році. 

Читайте також: В Україні пропонують підвищити пенсійний вік, аби збільшити народжуваність: Як це працює

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme