Стало відомо, у яких областях України посадовці найбільше беруть хабарі

У Державному бюро розслідувань розповіли, у яких регіонах України найбільше було зафіксовано фактів отримання неправомірної вигоди посадовими особами

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, у яких областях України по…
Фото: Рixabay

За 8 місяців поточного року ДБР зафіксувало отримання хабарів посадовцями на загальну суму 20,8 млн гривень.

Найбільше випадків передачі хабарів було зафіксовано у столиці – 8,8 млн грн, Харківській області – 1,8 млн грн, Київській області – 1,7 млн грн, Одеській області – 1,4 млн гривень, Тернопільській області – 1,1 млн грн, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

Зазначається, що загальний розмір збитків, які виявили в результаті розслідувань працівники ДБР, становить 167 млн грн. Також заарештовано майно на суму 365 млн грн.

Також 482 особам повідомили про підозру у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень. З них 282 особам – у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання хабаря.

Крім цього, повідомили про підозру у хабарництві: 108 поліцейським, одному працівнику СБУ, вісьмом прокурорам, 20 податківцям, 19 митникам, 27 прикордонникам, 11 працівникам Державної кримінально-виконавчої служби, 10 особам, які перебувають на службі у Державній лісовій охороні, трьом працівникам Держрибагентства, двом посадовцям Державної міграційної служби, чотирьом співробітникам ДСНС, двом працівникам Нацгвардії та 15 військовослужбовцям.

До суду вже пішли справи щодо 429 осіб, з яких 232 – обвинувачуються в отриманні хабаря (ст. 368 КК).

Нагадаємо, днями на Донеччині патрульні вимагали у п'яного водія хабар 15 тис. грн. Після одержання хабаря правоохоронців було затримано. 

Також нещодавно у Вінниці під час передачі хабаря правоохоронці затримали посадовця однієї з військових частин, що дислокується в області. За даними слідства, 57-річний підозрюваний вимагав від військовослужбовця 4,5 тисячі гривень за  те, що він не ініціюватиме проведення службового розслідування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme