Стало відомо, в яких регіонах тарифи на комірне зростуть найбільше

Вже восени українцям доведеться платити за опалення та гарячу воду за новими тарифами, які багато в чому залежатимуть від регіону
 

Журналіст стрічки новин

Про це заявив голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко, повідомляє Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Нас очікує в найближчий опалювальний сезон зростання вартості послуг теплокомуненерго", – зазначив експерт. За його словами, українців чекатиме зростання вартості на послуги теплокомуненерго приблизно 40, 50 і 60%.

"Вже на сьогодні підняли вартість власних послуг теплокомуненерго у Чернівцях, це 75% зростання вартості постачання теплоносіїв та гарячої води. Київ вже оголосив про зростання вартості послуг КП "Київтеплоенерго", а це приблизно 80% киян отримають нові платіжки, які будуть вище попередніх на 40%", – додав Попенко.

За його прогнозом, найбільше тарифи зростуть у таких регіонах:

Чернівці – 75%;

Тернопіль – 70%;

Старокостянтинів – 63%

Одеса – 56%;

Кременчук – 53%;

Київ – 40%;

Полтава – 36%;

Попенко зазначив, що така різниця у вартості залежатиме від того, чи змінювався тариф тепловиків останнім часом. Наприклад, у місті Чернівці буде настільки значне зростання тарифів, оскільки довгий час тариф штучно занижувався.

"Все це призведе до того, що чернівчани платитимуть близько 50 грн за квадратний метр", – пояснив голова Союзу споживачів.

На його думку, таке істотне здорожчання по всій країні спричинило кілька факторів. Зокрема, скасування дії спеціальних зобов'язань на ринку газу, яке дозволяло ТКЕ купувати газ за пільговою ціною, а також високі ринкові ціни на газ, за якими тепловики змушені купувати блакитне паливо.

"Більшість теплокомуненерго затверджували свої тарифи, коли ціна на газ була 5-5, 5 гривень. На сьогодні "Нафтогаз" запропонував тепловикам газ по 7,42 гривні, тобто зростання практично на 50%. Це основне, що вплинуло на вартість газу, а також умови поставки, що змушує робити стовідсоткову передоплату", – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що восени 2021 року киян очікує значне підвищення тарифів на комунальні послуги.

Читайте також: Тарифний марафон: Які сюрпризи чекають українців восени

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme