Стало відомо, яке місто прийме "Євробачення" у 2023 році

Британське місто Ліверпуль вибороло право прийняти "Євробачення" у 2023 році. Велика Британія загалом вперше за останні 25 років проведе цей пісенний конкурс

Журналіст відділу новин
Стало відомо, яке місто прийме "Євробаче…
Ліверпуль прийме «Євробачення» у 2023 році

Про це пише BBC, передає Depo.ua.

Ліверпуль обіграв Глазго у праві проводити конкурс. Офіційні особи міста заявили, що захід на 11-тисячній арені M&S Bank Arena буде проведено"від імені України".

Глазго був фаворитом букмекерів, але тепер Ліверпуль може очікувати тисячі відвідувачів у травні 2023 року. Цього року шоу у прямому ефірі дивилися близько 160 мільйонів телеглядачів у всьому світі.

У минулому Велика Британія приймала "Євробачення" вісім разів, востаннє в Бірмінгемі 1998 року. Але у 2023 році конкурс вперше пройде у Ліверпулі.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra переміг на "Євробаченні-2022", тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Проте Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс-2023 пройде у Великій Британії, яка цьогоріч посіла друге місце. В Україні Євробачення не відбудеться через повномасштабну війну.

Наступний конкурс проходитиме від імені України, також в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники "Суспільного мовлення" співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час "Євробачення-2023". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme