UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, які групи ФОПів можуть не встановлювати касові апарати з 1 січня

З 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці другої-четвертої груп повинні застосовувати касові апарати або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО). Однак це обов'язково не для всіх

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, які групи ФОПів можуть не…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Зокрема, РРО не потрібні, якщо ФОПи надають послуги та проводять розрахунки за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. Зокрема, через такі сервіси, як: "Приват24", "Ощад24", City24, LiqPay, EasyPay, Fondy, PayPong, WayForPay тощо.

Як пише Depo.ua, про це йдеться в статті 9 закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Згідно з законом, "реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, та розрахункові книжки не застосовуються: при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів".

Нагадаємо, що, починаючи з 1 січня 2022 року, у кожного ФОПа за законом має обов'язково бути касовий апарат. Його повинні будуть застосовувати інтернет-магазини, ресторани та кафе, турагенції та туроператори, готелі, продавці ювелірних виробів, текстилю, магазини секондхенду тощо та всі ФОП, крім платників єдиного податку першої групи, що не мають найманих працівників і здійснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках. 

Як відомо, протягом 2020 року 60 тисяч фізичних осіб-підприємців зареєстрували "касові апарати у смартфоні" за майже п'ять місяців роботи в Україні програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Але з 1 січня 2021 року в Україні відтермінували касові апарати для ФОПів до 1 січня 2022-го.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme