UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, які області наближаються до "червоної" зони карантину

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, які області близькі до потрапляння у "червону" зону карантину

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, які області наближаються д…
Фото: Рixabay

Йдеться про Чернівецьку, Тернопільську, Волинську та Закарпатську області. За словами міністра, саме там зафіксували високий рівень захворюваності на коронавірус.

В абсолютних цифрах, кількість хворих найбільша у Києві та Харкові, повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Ляшка для "24 каналу".

Втім, міністр зауважив, що саме в областях західної України найбільші показники захворюваності у розрахунку на 100 тисяч населення.

За його словами, в західних областях також більша завантаженість медустанов через зростання хворих коронавірусом.

"Якщо ми побачимо, що буде загроза наднавантаження на систему охорони здоров'я, тоді будемо пропонувати ввести "червоний" рівень епідемічної небезпеки в конкретній області", – уточнив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Кабмін запровадив нові норми для різних карантинних зон.

У "жовтій" зоні – обмеження "жовтого" рівня епіднебезпеки не діють, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів мають "жовті" або "зелені" COVID-сертифікати.

Рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, або дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником закладу.

Навчальні заклади будуть працювати при наявності не менше 80% працівників з "жовтими" або "зеленими" COVID-сертифікатами. Тобто вчителі зможуть приходити в школи і з одним щепленням.

У "червоній" зоні – діючі обмеження "червоного" рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників і організаторів масових заходів, в тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів і басейнів "зеленого" COVID-сертифікату.

Навчальні заклади у "червоній" зоні будуть працювати тільки якщо 100% працівників мають "зелений" COVID-сертифікат.

Якщо особа, що перетинає кордон України, має "жовтий" або "зелений" сертифікат про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується і осіб, що прибувають з непідконтрольних територій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme