Стало відомо, які регіони України мають найвищі ризики поширення COVID-19

В Україні нині шість регіонів демонструють високі показники госпіталізацій хворих на коронавірус

Журналіст відділу новин
Стало відомо, які регіони України мають…
Фото: Pixabay

При цьому найгіршу статистику має Чернівецька область.

Про це повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час брифінгу, передає Depo.ua.

За його словами, цей регіон є наразі критичним.

"Зараз ми бачимо, що удвічі-утричі рівень госпіталізацій у ній (Чернівецькій області, – ред.) перевищує рівень в інших регіонах… Понад третина COVID-ліжок із киснем зайняті у цьому регіоні", – пояснив Ганиченко.

Він додав, що у Чернівецькій області, за останніми даними, рівень захворюваності на коронавірус становить 83 особи на 100 тисяч населення. Крім того, коефіцієнт виявлення випадків інфікування у регіоні дорівнює 6,8%, рівень госпіталізацій – 23,9 на 100 тисяч населення, а завантаженість ліжок з киснем – 36%.

Крім того, у KSE повідомили, що коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 перевищує 5% у шести регіонах України: Донецькій, Запорізькій, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

"Це ті регіони, які наразі мають найбільший ризик поширення захворюваності та зменшення контролю над поширенням… Адже за рекомендаціями ВООЗ, якщо цей показник до 5%, то можна говорити, що захворюваність під контролем", – підсумував Ганиченко.

Нагадаємо, дещо раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, скільки триватиме пандемія коронавірусу в Україні. Він повідомив також, що маски в громадському транспорті, державних установах та при поході в магазини для українців можуть залишитися назавжди.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme