Стало відомо, якими вакцинам від грипу будуть щепити українців

Українці зможуть отримати щеплення від грипу однією з трьох вакцин виробництва Південної Кореї, Франції та Нідерландів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, якими вакцинам від грипу б…
Фото: Pixabay

Йдеться про препарати GC Flu, Influvac і Vaxigrip Tetra, відповідно. Зокрема, щеплення від грипу вже отримали народні депутати та члени Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Південнокорейська вакцина вже пройшла контроль якості в Україні, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що Україна видала позитивний висновок для препарату. Імпортер завезе близько 200 тисяч доз вакцини від грипу.

"Ще дві вакцини знаходяться на лабораторному контролі якості. Висновок щодо їх відповідності очікується 3 жовтня 2021 року", – додали в МОЗ.

Планується, що в Україну завезуть близько 850 тисяч доз препарату з Франції і близько 200 тисяч доз з Нідерландів. Всього в цьому сезоні в Україну завезуть 1,25 млн доз вакцин від грипу.

"Вакцини підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості Держлікслужбою. Кожна із серій надходить в обіг за наявності позитивного висновку про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує циркуляцію чотирьох штамів грипу в Україні цієї осені. 

Як відомо, вакцинуватися від штамів краще у вересні або жовтні. Таким чином в організмі утвориться достатня кількість антитіл. В першу чергу слід вакцинуватися медикам, освітянам, вагітним, літнім людям, а також громадянам з хронічними захворюваннями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme