Стало відомо, якою буде мінімальна зарплата у держбюджеті на 2022 рік

У проекті держбюджету на наступний рік одним з основних показників стане збільшення мінімальної зарплати лікарів

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, якою буде мінімальна зарпл…
Фото: Кабмін

Середня зарплата медиків, згідно з держбюджетом, збільшиться до 14 000 - 22 000 тисяч гривень.

Про це повідомив на прес-конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Depo.ua.

"Є указ президента про встановлення мінімальної зарплати лікарів на рівні 20 тис. грн і середнього медичного персоналу на рівні 13 500. Відповідно це закладено у бюджет. Середня зарплата лікарів буде вище 22 500 грн, у середнього медичного персоналу – понад 14 000 грн", – зазначив він.

Варто додати, що середня зарплата українців наступного року становитиме 15 258 грн. Очікується, що до кінця року вона перевищить 17 500 грн.

"Мінімальна заробітня плата 6500 грн. Вона буде змінена цього року в грудні й наступного року буде зростати відповідно до індексації", – зауважив Шмигаль.

Водночас мінімальна пенсія складе понад 2000 грн. Прем'єр заявив, що уряд зосередиться на тому, щоб збільшити розмір середньої виплати пенсіонерам.

Стипендії

За словами Шмигаля, уряд також збільшив у держбюджеті розмір стипендій. З 1 січня мінімальні виплати студентам складуть 2000 грн, а посилені – 2550 грн.

Крім того, вперше за багато років збільшується розмір стипендій у закладах професійно-технічної освіти. Вона зросте з 480 грн до 1250 грн. Урядовець наголосив, що це ще не остаточна цифра – наступного року Кабмін знову планує збільшити виплати студентам.

Варто додати, що згідно з проектом документу, зменшиться дефіцит держбюджету. Цього року він становив 5,5%, а за планом має зменшитись до 3,5%.

Нагадаємо, дещо раніше Шмигаль розповів про особливості держбюджету на 2022 рік. Вперше проект держбюджету грунтуватиметься на середньостроковій бюджетній декларації на три роки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme