Стефанчук розповів про плани Ради на 2022 рік

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав пріоритети роботи парламенту на 2022 рік

Журналіст стрічки новин
Стефанчук розповів про плани Ради на 202…
Фото: Скріншот

Серед них посилення народовладдя, реформа СБУ, пенсійна реформа та містобудування.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу парламенту.

"Ми чітко знаємо, куди рухатися далі, адже щороку маємо дороговказ – план законопроектної роботи Верховної Ради України. Одним з основних пріоритетів у законодавчій роботі на 2022 рік стане посилення народовладдя, адже це основна передвиборча обіцянка Президента України Володимира Зеленського", – зазначив Стефанчук.

За його словами, орієнтовно 28 січня 2022 року Венеційська комісія планує надати попередній висновок щодо законопроекту про місцевий референдум.

"Вкрай важливо, щоби документ став взірцевим законом і дійсно ефективним механізмом реалізації прямої демократії на місцевому рівні. Очікую, що десь на початку наступної сесії ми зможемо розглянути цей документ на пленарному засіданні", – зауважив очільник парламенту.

Стефанчук додав, що паралельно напрацьовується ціла низка законопроектів про народовладдя в інших сферах. Зокрема про суд присяжних, про мирові суди, які вирішуватимуть незначні спори, про колективні позови.

"У пріоритеті завершити реформу містобудування. У її основу закладено три "кити" – цифровізація, децентралізація та відповідальність. Усі вони містяться в законопроектах №5655 та №5877, які вже пройшли перше читання й наступного року (2022 рік, – ред.) повинні бути прийняті в цілому. Ми маємо назавжди ліквідувати підґрунтя корупції в будівельному секторі", – наголосив спікер.

Крім того, на початку року Верховна Рада приступить до пенсійної реформи та завершення реформи децентралізації.

Нагадаємо, наприкінці минулого року повідомлялося, що в Україні 90 вчених допомагатимуть нардепам писати закони. При голові Верховної Ради створять Науково-консультативну раду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme