Стефанчук відповів віцеспікеру Держдуми РФ на пропаганду про Київ

Перший заступник очільника Верховної Ради Руслан Стефанчук відповів віцеспікеру Державної думи РФ Петру Толстому на пропагандистські тези про Київ

Журналіст стрічки новин

Стефанчук зауважив, що зазвичай не реагує на маячню пропагандистів країни агресора, однак цього разу вирішив відповісти.

Зокрема, українського політика обурило, що на Росії назвали Київ російським місто, передає Depo.ua. з посиланням на його допис у Facebook.

"Бризкаючи слиною з телеекрану щодо святкування Дня нашої незалежності, він, з-поміж іншої брехні, назвав Київ російським містом та пообіцяв незабаром захопити його. Тому я, як перший віцеспікер Українського Парламенту, хотів би пояснити своєму візаві деякі прописні та історично підтверджені істини", – написав Стефанчук.

Так, він нагадав, що Київ як місто був заснований у 482 року.

"Сьогодні Україні, як державі, щонайменше 1539 років. Це робить нас однією із найстарших держав на Європейському континенті", – наголосив парламентар.

Далі він перерахував важливі дати для Української держави, серед яких Хрещення Русі, правління видатних князів, заснування навчальних закладів, ухвалення правових документів та створення Конституції Пилипа Орлика у 1710 році.

"І лишень у 1721 році на територіальній мапі світу з’явилася назва держави Росія, яку Петро І нахабно сплагіатив (ба краще сказати в традиціях російських правителів — "анексував") у нашої Київської Руси. Тому український Київ радше є руським містом, оскільки є одвічною столицею Київської Руси — України, але ніяк не "русским городом". Як і Україна в цілому є єдиним та правонаступним спадкоємцем Київської Руси, а не "молодшим братом" Росії, як ви всі любите себе цим тішити", –  зазначив Стефанчук.

У відповідь на закиди про захоплення Києва, парламентар порадив "спочатку захопити Саранськ, Тамбов, Саратов, Бєлгород, Перм, Іваново, Брянськ, Ростов-на-Дону, Вороніж, Челябінськ та інші міста сучасної Росії, які визнані офіційно найзанедбанішими та бідними".

"Дайте шанс мешканцям цих міст на виживання, адже, відповідно до Женевської конвенції 1949 року, окупант повинен принаймні годувати, лікувати та доглядати окуповане населення. Дайте можливість своїм російським містам і своїм громадянам гідно жити", – іронічно додав Стефанчук.

Наостанок, він закликав Толстого зайнятися своєю країною і народом.

Стефанчук відповів представнику Держдуми

Стефанчук відповів представнику Держдуми

Як відомо, віцеспікер російської Думи в прямому ефірі "Першого каналу" заявив про те, що тисячі українців в національній символіці з прапорами у центрі столиці України викликають у нього обурення, оскільки Київ для нього є "російським містом". Україну він чомусь також назвав "російською".

Нагадаємо, 24 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня української державності. Цей день тепер щороку відзначатимуть 28 липня. Однак вихідним його може зробити лише парламент. Зеленський вже вніс до ВР відповідний проект закону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme