Степанов розказав, як у МОЗ забирали гроші

Екс-міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як у відомства забирали фінансування

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Степанов розказав, як у МОЗ забирали гро…
Фото: Прес-служба МОЗ

За його словами, у 2020 році Верховна Рада ухвалила рішення про використання коштів "ковідного фонду" для будівництва доріг у межах "Великого будівництва".

Про це Степанов розказав у інтерв'ю для видання "Главком", пише Depo.ua.

Він зазначив, що уряд завдяки цьому рішенню зміг використовувати кошти, які були закладені на боротьбу з коронавірусом, для будівництва доріг в Україні.

Степанов додав, що опонував цьому рішенню. Зокрема, одна із жорстких суперечок стосувалася грошей, які були виділені для інтернів.

"Наприклад, одна із жорстких суперечок стосувалася грошей для інтернів, які треба було виділити. Або коштів, які забрали у закладів післядипломної освіти, де працюють наші професори, лікарі, які показали свою відданість професії у часи боротьби з пандемією. Мені натомість казали, що це неможливо, бо всі кошти розділені. Потім вже стали знімати з доріг і повертати", – сказав він.

Відомо, що Кабінет міністрів 22 квітня 2020 року затвердив порядок використання коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Від початку у Фонд закладалося 64,7 мільярда гривень, ці кошти передбачені у державному бюджеті.

З урахуванням змін, ухвалених законами України та рішеннями уряду, обсяг Фонду сягнув 66 мільярдів гривень. Частину з них було витрачено на будівництво доріг. Як пояснювала влада, це необхідно для того, щоб медики могли якнайшвидше діставатися до хворих у віддалені місцевості. Такі дії влади спричинили суспільне обурення.

Нагадаємо, 22 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що, коли в Україні почався спалах коронавірусу, було обмежено роботу усіх соціальних програм, а гроші, які передбачалися для їх реалізації, були спрямовані для боротьби з хворобою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme