Степанов розказав, як Зеленський переклав відповідальність за його відставку на Шмигаля

Екс-міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як президент Володимир Зеленський переклав відповідальність за відставку очільника МОЗ на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Степанов розказав, як Зеленський перекла…
Фото: Прес-служба МОЗ

За його словами, він розумів неминучість відставки, але не очікував її так швидко. Екс-міністр планував працювати більш тривалий термін, аби втілити у життя глобальні зміни.

Про це Степанов розповів у інтерв'ю для видання "Главком", пише Depo.ua.

Він зазначив, що про відставку голови МОЗ спочатку повідомив Зеленський, а потім вже Шмигаль. При цьому, президент вказав, що це – бажання прем'єр-міністра.

"Думаю, Володимир Олександрович на момент нашої розмови вже прийняв це рішення. Проте сказав, що таке бачення має прем’єр-міністр. А чому для мене це стало несподіванкою? Після того, як депутати збирали підписи у Верховній Раді за моє звільнення, я мав відверту розмову з прем’єром. Він запевнив: жодних претензій до мене і моєї роботи у нього немає", – сказав Степанов.

На думку екс-міністра у нього не було конфліктів зі Шмигалем, окрім вимушених розбіжностей у поглядах під час роботи.

"Якщо зараховувати якісь робочі суперечки до конфліктів, то так далеко не поїдеш. Звичайно, в процесі роботи у нас були певні розбіжності в поглядах. Я відрізнявся тим, що палко відстоював інтереси галузі. Впевнений, що саме так повинен робити міністр. Навіщо в команді фахівець, який не має власної думки?! Яка від нього тоді користь?!" – наголосив він.

Степанов додав, що у розмові з Зеленським хотів отримати відповідь на запитання, які саме до нього претензії. Втім, цієї відповіді він так і не отримав. При цьому, екс-міністр резюмував, що досі не знає, хто був безпосереднім ініціатором його відставки.

"Я вам відверто скажу: немає ані бажання, ані часу це з’ясовувати. У мене була розмова з прем’єр-міністром, була розмова з президентом. Яким чином, що саме вплинуло на їхню думку? Яка різниця! Коли я приймав будь-яке рішення на посаді міністра, не важливо було, хто впливає на цю думку. Важливо було, що це моя відповідальність за рішення. Так само і в цьому випадку", – наголосив він.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада звільнила з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова 292 голосами "за". Сам екс-міністр повідомив, нібито в його відставці винен прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, причиною незадоволення глави уряду стало те, що Степанов постійно "бомбардував прем'єра проханнями" про виділення додаткового фінансування для МОЗ.

Водночас Степанов визнав, що іноді міг бути "досить емоційним" на нарадах, коли йшлося, наприклад, про гроші на медицину.

19 травня Шмигаль вніс до Верховної Ради подання на призначення міністром охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Пізніше комітет Ради з питань здоров'я нації ухвалив рішення про підтримку кандидатури Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

20 травня Рада затвердила Ляшка на посаді міністра.

Читайте також: Відродив СЕС та залякав українців: Що відомо про нового очільника МОЗ Віктора Ляшка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme