Столтенберг прокоментував заявку України на вступ до НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення щодо прийняття буде ухвалено членами Альянсу шляхом консенсусу 

Журналіст відділу новин
Столтенберг прокоментував заявку України…
Єнс Столтенберг

Заяву генсек зробив на брифінгу 30 вересня, передає Depo.ua.

Він вкотре наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення про членство ухвалюється всіма тридцятьма членами Альянсу.

"Кожна демократія в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, і союзники по НАТО поважають це право. І ми знову і знову заявляли, що двері НАТО залишаються відчиненими, і ми продемонстрували це останніми роками", — зазначив Столтенберг.

Генсек нагадав, що союзники НАТО на саміті НАТО в Мадриді у червні 2022 року чітко заявили, що підтримують право України обирати свій власний шлях, щоб вирішувати частиною яких угод з безпеки вона хоче бути.

"Рішення про членство, звісно, ​​має бути ухвалене всіма 30 союзниками, і ми ухвалюємо ці рішення консенсусом", — наголосив генсек.

За його словами, головними зусиллями союзників по НАТО зараз є надання негайної підтримки Україні, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme