Стрілка з університету на Росії затримали: Що відомо про нього та постраждалих

На Росії у Пермському державному університеті у понеділок, 20 вересня, сталася стрілянина

Журналіст стрічки новин
Стрілка з університету на Росії затримал…
Фото: Скріншот

За попередніми даними, нападником виявився Тимур Бекмансуров.

Виявилось, що з собою у стрілка у Пермському університеті була не травматична зброя. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

Напередодні нападу хлопець написав довгий пост у соцмережах, пояснивши свої дії.

Нападник переконує, що трагедія в університеті не є терактом, а сам він не перебував в екстремістських чи релігійних організаціях.

"Ніхто не знав про те, що я збирався зробити, всі дії я проводив самостійно. Напевно пишу це для спрощення роботи СК або тим хто буде все це розгрібати", – зазначив Бекмансуров.

За словами стрілка, він ще з 10 класу почав відкладати гроші на зброю, яку купити зміг лише у 18 років – він 2003 року народження. Для цього він тримав мисливський квиток, пройшовши необхідних комісій. Для своєї цілі зловмисник обрав гладкоствольну рушницю Huglu 12 калібру.

Спочатку юнак збирався влаштувати стрілянину в рідній школі, але потім передумав. Саме для цього він вирішив піти у Пермський університет.

У своєму дописі хлопець розповів, що детально вивчив план території університету

"Я ненавиджу себе, але я хочу заподіяти біль усім хто встане на моєму шляху. Дзвін став ще сильніше, нібито мою голову здавлюють лещата. Не покидає відчуття того, що все навколо всього лише сон. Не бачу сенсу писати щось ще. Під кінець можу сказати, що я не перший і далеко не останній. Вас не врятує заборона зброї, вас будуть вбивати машинами, бомбами, ножами, всім, що попадеться під руку. Такі покидьки як я, будуть знищувати все навколо вас, тому що світ прогнив, ви всі згнили зсередини", – пояснив він свої дії.

Допис Тимура Бекмансурова

Поранив стрілка працівник наряду Дорожно-патрульної служби. Пізніше ЗМІ заявили, що через якийсь час нападник нібито помер на руках медиків.

 

Однак, згодом уточнили, що нападник вижив і тепер перебуває у реанімації. У нього вогнепальні поранення грудей і кінцівок. Зараз він без свідомості на ШВЛ.

 

Зазначимо, що внаслідок стрілянини зловмисника загинуло, за попередніми даними, вісім людей і ще 19 отримали поранення. Всього у будівлі університету у момент нападу перебувало приблизно 3 тис. студентів.

Пермський стрілок

Фото: Telegram-канал Mash

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в одному з найбільших міст Росії влаштували стрілянину прямо на вулиці. В місті Єкатеринбург стріляли біля одного із міських кафе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme