Суд на Росії залишив у силі вирок для кримських татар у "справі "Хібз ут-Тахрір"

Апеляційний суд Власихи, Московська область, залишив у силі вирок для кримських татар у "справі "Хібз ут-Тахрір"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд на Росії залишив у силі вирок для кр…
Фото: Кримська солідарність / Facebook

Йдеться про Арсена Абхаїрова, Рустема Емірусеїнова та Ескендера Абдулганієва, які проведуть у колонії від 12 до 17 років.

Під час слухання вони заявили клопотання для надання достатнього часу на ознайомлення з матеріалами "справи". Втім, суд відхилив це клопотання, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Кримську солідарність".

Зазначається, що адвокатка Ліля Гемеджі наполягала на неправомірності фоноскопічної експертизи, яка проводилася відомством, що має одне керівництво із ФСБ. Крім того, вона вказала на рекомендації ЄСПЛ, згідно з якими засекречування свідків можливе лише у випадку, коли їм загрожує реальна небезпека.

"Було зрозуміло, що вони не розраховували на справедливе рішення, говорили про політичну вмотивованість і про те, що їхнє переслідування не має під собою законної підстави – це боротьба з ними, як із членами мусульманської спільноти", – додала вона.

Уточнюється, що під час засідання захист заявив низку відводів щодо складу суду, проте вони були відхилені.

"Рішення Південного окружного військового суду від 3 листопада 2020 року щодо Рустема Емірусеїнова, Арсена Абхаїрова та Ескендера Абдулганієва залишено без змін", – йдеться у повідомленні.

Суд на Росії залишив у силі вирок для кримських татар у "справі "Хібз ут-Тахрір"Апеляційний суд Власихи, Московська область, залишив у силі вирок для кримських татар у "справі "Хібз ут-Тахрір"

Нагадаємо, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону оголосили вирок у справі "третьої групи Бахчисарайської Хізб ут-Тахрір". Чотирьох мешканців Криму: Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова, Рустема Сеітмеметова та Амета Сулейманова засудили до 17, 14, 13 та 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму відповідно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme