Суд над активістами Азовського руху замовив Зеленський – заява Нацкорпусу

За судовим переслідуванням учасників Азовського руху, які днями були затримані в Харкові, стоїть Офіс президента та особисто глава держави Володимир Зеленський, стверджують в Нацкорпусі

Журналіст відділу новин
Суд над активістами Азовського руху замо…

Всіх затриманих суд відправив у СІЗО. Оскільки влада вдалася до відвертих репресій проти патріотів, Національний корпус залишає за собою право на відповідь замовникам цього судилища.

Про це повідомляється в заяві Нацкорпусу, передає Depo.ua.

"У нашій країні чомусь за ґрати легко садять тільки ветеранів російсько-української війни та патріотів, а не реальних проросійських покидьків і колабораціоністів", — йдеться в заяві.

В Нацкорпусі нагадали, що куму Путіна Віктору Медведчуку, якого офіційно звинувачують у державній зраді, влада дає можливість і далі керувати п'ятою колоною зі свого комфортного будинку, в той час, як справжні патріоти відправляються за ґрати.

"Ми ніби повертаємося в часи Януковича. Вони думають, що ті, хто воював, злякаються автозаку. Ми всі цю історію вже бачили та все це проходили ... Своїх не віддамо, а їх переламаємо, тому що таких вже ламали", — заявив на мітингу під стінами суду лідер Азовського руху Андрій Білецький.

Глава Центрального штабу Нацкорпусу, екс-командир полку "Азов" Максим Жорін, своєю чергою, додав: "знаємо, як захищати своїх людей".

За словами глави Київського центру Нацкорпусу, ветерана полку "Азов" Сергія Тамарина, це замовне судилище є прямою атакою на патріотів і те ядро суспільства, яке ще здатне захистити себе, свої права, і головне, інтереси країни.

"А влада, перед тим, як здати ці національні інтереси, вирішила убезпечити себе, щоб уникнути публічних акцій протесту", — відмітив Сергій Тамарін.

Раніше під стіни Шевченківського суду, де 6 серпня обирали запобіжний захід активістам, приїхали союзники Азовського руху, представники різних ветеранських, націоналістичних і проукраїнських організацій та патріотично налаштовані небайдужі українці. У мітингу взяли участь близько трьох тисяч осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme