Суд обрав дату розгляду апеляції Азарова у справі про державну зраду

Київський апеляційний суд обрав дату судового розгляду скарги у кримінальному провадженні щодо екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова у справі про державну зраду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд обрав дату розгляду апеляції Азарова…
Фото: Twitter Миколи Азарова

Апеляцію подали після заочного арешту Азарова у справі про "Харківські угоди".

Захист хоче оскаржити рішення Печерського районного суду, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу апеляційного суду.

"Розгляд апеляційної скарги сторони захисту, поданої на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 20 жовтня 2021 року, якою заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного А., призначено на 03 листопада 2021 року (15 год. 35 хв.)", – йдеться у повідомленні.

Суд обрав дату розгляду апеляції Азарова у справі про державну зраду

Нагадаємо, слідчі ДБР оголосили Азарову підозру у цій справі ще у березні поточного року.

Довідка: "Харківські угоди" – це угода між тодішніми президентами України та Росії Віктором Януковичем та Дмитром Медведєвим, підписані у Харкові 21 квітня 2010 року. Згідно із нею, перебування Чорноморського флоту Росії у Криму продовжувалося з 2017 до 2042 року.

Ратифікація цієї угоди у Верховній Раді України 27 квітня того ж року було пов'язане із великим скандалом і грандіозною бійкою між проросійською Партією Регіонів та проєвропейськии НСНУ  БЮТ. В результаті було визнано, що парламент ратифікував цю угоду 236 голосами, серед яких було 16 представників проєвропейських фракцій, а також увесь склад фракції "Блоку Литвина" і сам Володимир Литвин, що тоді працював головою Верховної Ради.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme