Суд переглянув відео, що стосується "доказу" причетності Кузьменко до смерті Шеремета

Шевченківський районний суд Києва розглянув відео, яке стосується "доказу" причетності волонтерки Юлії Кузьменко до смерті журналіста Павла Шеремета

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд переглянув відео, що стосується "док…
Фото: Facebook Юлії Кузьменко

Як зазначав адвокат Кузьменко Тарас Безпалий, це – "єдиний доказ причетності".

Йдеться про відеозапис засідання, на якому притягнули до відповідальності двох судових експертів – Юрія Ірхіна і Андрія Семенця, повідомляє "Укрінформ", передає Depo.ua.

Їх притягнули за портретно-психологічну експертизу, яка містилася у матеріалах справи щодо вбивства Шеремета. Безпалий після дослідження цього відеозапису уточнив, що під час засідання цієї кваліфікаційної комісії, серед іншого, жоден з двох експертів не сказав, які ж саме психологічні ознаки під час експертизи, яку вони проводили, були порівняні.

Сама Кузьменко зазначила, що Ірхін тоді поінформував, що методика, по якій проводилася ця експертиза, знаходилася у розробці, яка почалася на початку 2019 року.

"Можу стверджувати, що якщо розробка почалася у 2019 році, то це лише перший рік, і ще навіть ніяких результатів, навіть проміжних, апріорі немає, не могла мати ця НДР. Тобто – там ще визначено, зокрема, які аспекти досліджуватимуться, методологія, тощо", – зазначила вона.

Водночас прокурор поінформував, що більш детально свою думку щодо цього він висловить пізніше, після дослідження інших матеріалів, наданих захистом суду, зокрема — низки певних довідок.

Нагадаємо, 20 вересня стало відомо, що першого заступника голови Національної поліції Євгена Коваля, який презентував матеріали у справі Шеремета, звільнили. За його словами, це був політичний крок нового керівництва.

Довідка: Журналіст Павло Шеремет, який працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на радіо "Вести", загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року, коли в автомобілі, на якому він їхав, здетонував вибуховий пристрій.

Слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. В Україні одразу ж створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Нині у справі вбивства Шеремета підозрюються п'ятеро осіб, двоє з яких – Андрій Антоненко і Юлія Кузьменко – нібито закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст.

Під час розповіді про перипетії слідства, представник МВС назвав увесь список підозрюваних у вбивстві Шеремета: Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко і подружжя Грищенків – Владислав Грищенко ("Буча") і Інна Грищенко ("Пума").

Читайте також: Вбивство Шеремета: Що відбувається у справі (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme