Суд повернув екс-комуністу Калєтніку "Бучанське Межигір'я" (ФОТО)

Колишній народний депутат Ігор Калєтнік через суд повернув собі для забудови 14 гектарів унікального лісу під Бучею на Київщині, які називають "Бучанським Межигір'ям"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Суд повернув екс-комуністу Калєтніку "Бу…
Фото: Рixabay

Ліс, який має належати державі та громадянам України, соратник президента-втікача Віктора Януковича знову загородив суцільним металевим десятиметровим парканом.

Про це повідомив екс-голова Держекоінспекції України Єгор Фірсов на сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Три місяці тому, за клопотанням матері Ігоря Калєтніка, остання судова інстанція повернула родині Калєтніків 14 гектарів Бучанського лісу", – написав Фірсов. 

За його словами, рішення суду не публікували, поки він не подав у Верховний Суд відповідний запит.

Фірсов додав, що Калєтнік уже встиг переоформити земельну ділянку на себе. Адже раніше гектари лісу були оформлені на його матір Галину Калєтнік. 

Що відомо про "Бучанське Межигір'я"

Таку неофіційну назву отримали 14 гектарів унікального лісу під містом Буча.

У 2008-му році Бучанська міська рада під керівництвом екс-регіонала Анатолія Федорука перевела під житлову забудову землі Національного аграрного університету. У результаті ділянки загальною площею 12 га і вартістю 16 млн гривень тут роздали 113-м громадянам. Надалі ділянки опинилися у власності однієї особи – діда Калєтніка Василя Киргана. 

У 2013 році тоді чинний заступник голови парламенту Ігор Калєтнік вирішує побудувати собі міську резиденцію на кшталт Межигір'я Віктора Януковича. 

Для цього чиновник незаконно огороджує гектари лісу суцільним високим десятиметровим парканом. 

У 2014 році після перемоги Революції Гідності фактом привласнення лісу зацікавилися прокуратура та судові органи. 

Спочатку, в 2014 році, прокуратура звернулася до суду першої інстанції. Протягом п'яти років тривала судова тяганина з найближчими родичами, на яких він записав землю. Зокрема, з його рідною матір'ю Галиною Калєтнік та дідом Василем Кирганом. 

Зрештою у 2019 році жінка звернулася до Ірпінського міського суду з клопотанням про нові обставини в справі. А 26 травня 2021 року суд своїм рішенням повернув "Бучанське Межигір'я" у власність Галини Калєтнік.

Допис Фірсова

Допис Фірсова

Паркан, яким обгородили ліс

Ліс, який привласнив Калєтнік

Договір дарування

Фото: Єгор Фірсов 

Нагадаємо, Верховний суд змусив розглядати справу про "Бучанське Межигір'я" Калєтніка.  цим суди трьох інстанцій відмовляли прокурорам у задоволенні позову з посиланням на статті 256, 261, 268 ЦК України щодо пропуску строку позовної давності для звернення до суду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme