Суд відправив "продавців" посади голови Миколаївської ОДА під арешт із заставою в 32 млн грн

Центральний райсуд Миколаєва обрав запобіжний захід двом фігурантам справи про "продаж" посади голови Миколаївської облдержадміністрації у виді арешту з правом внесення застави

Суд відправив "продавців" посади голови…
Фото: Pixabay

За "продаж" посади голови ОДА їм загрожує до 12 років за гратами. Організувала злочинну схему 64-річна жителька Києва, екс-працівниця управління справами Апарату Верховної Ради Тетяна Павлова. У спільники жінка залучила 36-річного жителя столиці – голову правління благодійної організації Олексія Оскера. Вони зможуть внести заставу розміром понад 16 мільйонів гривень кожен.

Зловмисники перебуватимуть під арештом до 8 жовтня. Про це кореспондентові "Укрінформу" повідомив прес-секретар суду Володимир Діденко, передає Depo.ua.

Напередодні стало відомо, що поліціянти затримали двох спільників, які обіцяли призначити на посаду голови Миколаївської ОДА місцевого мешканця за 600 тисяч доларів.

Півроку зловмисники проводили співбесіди із чоловіком у Києві – готували його для подальшої зустрічі з посадовими особами Офісу президента України та Кабміну України.

Зловмисників затримали спецпризначенці під час отримання частини хабаря у 200 тис. доларів США. Їм інкримінують порушення (ч. 4 ст. 190 КК України).

Нагадаємо, 15 липня стало відомо, що у Миколаєві викрили угруповання, до якого входили військовий комісар, адвокат і місцевий підприємець. Вони за хабарі ухвалювали рішення про непроходження призовниками та резервістами військової служби.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme