Суд відпустив Антоненка "Ріффа" під нічний домашній арешт (ВІДЕО)

Фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка "Ріффа" відпустили під нічний домашній арешт

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд відпустив Антоненка "Ріффа" під нічн…
Фото: Watchers.Media

Відтепер Антоненко, який раніше перебував на цілодобовому домашньому арешті, має знаходитися вдома з 23:00 до 06:00 протягом двох місяців, до 27 листопада.

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд міста Києва під час засідання сьогодні, 27 вересня, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис спільноти "Free Riff" у Facebook.

Зазначається, що суд частково задовільнив клопотання прокурора, який просив продовжити цілодобовий домашній арешт.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурора, який просив продовжити Андрію Антоненку цілодобовий домашній арешт. Тепер Андрій має бути вдома тільки з 23:00 до 06:00", – йдеться у дописі.

Що відомо про вбивство Павла Шеремета станом на зараз 

Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року, коли в автомобілі, на якому він їхав, здетонував вибуховий пристрій, слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, але з'явилася інформація, що МВС також має записи з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет до смерті працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вести". В Україні одразу створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Слідство розглядало п'ять версій вбивства Павла Шеремета: злочин, здійснений через професійну діяльність на Росії і Білорусі; помилка в об'єкті злочину (готувалося вбивство, цивільної дружини Шеремета й власниці видання "Українська правда" Олени Притули); професійна діяльність в Україні – за критичні публікації у виданні "Українська правда" та на радіо "Вести"; зусилля в дестабілізації ситуації в державі; конфліктні ситуації в особистому житті Павла Шеремета – сімейне, комерційне і фінансове становище.

Підозру у вбивстві Шеремета оголосили ветерану АТО, музиканту Андрію Антоненку, лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко та медсестрі Яні Дугарь. Антоненко до останнього часу залишався за ґратами, тоді як Кузьменко після апеляції відпустили під домашній арешт.

Нагадаємо, 27 липня Шевченківський райсуд Києва відхилив клопотання захисту Андрія Антоненка. Ріффмастер залишився під цілодобовим домашнім арештом. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme