Суд визначив міру покарання мешканцю "Придністров'я" за теракти в Одесі

Приморський районний суд визнав жителя невизнаного "Придністров'я" винним в організації терактів в Одесі. Йому дали 8 років тюрми з конфіскацією майна

Журналіст стрічки новин
Суд визначив міру покарання мешканцю "Пр…
Засуджений під час судового засідання

Про це повідомили Офіс генерального прокурора та Одеська обласна прокуратура, передає Depo.ua.

Так, прокурори довели, що наприкінці 2021 року громадянин Молдови та мешканець "Придністров'я" планував на території Одещини терористичні акти під керівництвом російських кураторів. До вчинення злочинів чоловік залучив свого знайомого громадянина України. 

Слідство з'ясувало, що іноземець вирішив перевірити готовність свого знайомого та доручив йому забруднити червоною фарбою пам’ятний знак "Героям Небесної Сотні" біля Одеської облдержадміністрації. За це виконавець отримав 400 доларів.

Як розповіли правоохоронці, після цього засуджений доручив чоловікові за 800 доларів підпалити військові автомобілі на території однієї з військових частин Одеси. Іноземець тоді заявив, що цей теракт викличе суспільний резонанс, порушить громадську безпеку та спричинить збитки для обороноздатності армії.

Проте коли чоловік передавав кошти виконавцеві, його затримали. Під час судового засідання засуджений розкаявся і визнав провину. Його визнали винним в організації терористичного акту за попередньою змовою групою людей (частина 2 стаття 258 Кримінального кодексу).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme