Суд за ліцензії 1xBet: російський букмекер "обрав" собі потрібного суддю, визнаного недоброчесним

В Окружному адміністративному суді міста Києва зареєстрована справа за позовом 1xBet до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, в якому російський букмекер вимагає повернути йому видані навесні цього року дві ліцензії на роботу в Україні

Журналіст відділу новин
Суд за ліцензії 1xBet: російський букмек…

Однак, справа вже почалася з махінацій, повідомляє видання Delo.ua.

ТОВ "Твоя бетінгова компанія", яка представляє в Україні 1xBet, за один тиждень подало до суду один й той самий позов тричі. Перший 28 вересня, другий — наступного дня, і третій — 4 жовтня. Все через те, аби "підібрати" собі потрібного суддю, зазначає видання.

Система авторозподілу справ між суддями перші два рази обирала суддю Оксану Головань, і, вочевидь, це не влаштовувало ТОВ "ТБК", тому вони відкликали перші дві позовні заяви та подали втретє, коли вже авторозподіл визначив іншого суддю за цією справою — Володимира Келеберду.

В апараті суду в коментарі Delo.ua пояснили, що позивач може подавати та відкликати свій позов скільки завгодно разів. "Те, що робить зараз 1xBet — один з методів обходу системи визначення судді за справою… Це може свідчити або про спробу "вийти" на конкретного суддю, або про намір ухилитись від розгляду справи суддею Головань. В будь-якому разі така махінація свідчить про те, що росіяни намагаються вплинути на хід розгляду справи", — йдеться в публікації.

Суддя Володимир Келеберда є одним з підозрюваних у гучній справі по спробі голови ОАСК Павла Вовка захопити судову владу в Україні. Окрім того, громадський рух "Чесно" відніс його до категорії недоброчесних суддів за приховування елітного маєтку під Києвом від декларування.

Разом з тим, журналісти підозрюють суддю у проросійській позиції, оскільки за ним маються судові рішення проти активістів ВО "Свобода", яким Келеберда забороняв проводити мітинги в Києві, а також на користь російського актора Федора Добронравова, що відкрито підтримав анексію Криму та робив антиукраїнські заяви. У 2019 році суддя Келеберда скасував рішення СБУ про заборону в’їзду Добронравова в Україну і визнав протиправним рішення Мінкульту про внесення даного громадянина РФ до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme