Суд залишив під вартою екс-очільника МЗС часів Януковича Кожару

Київський апеляційний суд залишив очільника Міністерства закордонних справ України 2012-2014 років Леоніда Кожару під вартою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд залишив під вартою екс-очільника МЗС…
Фото: Рixabay

Йдеться про справу про вбивство бізнесмена Сергія Старицького.

Суд розглянув апеляцію сьогодні, 1 листопада, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

Зазначається, що у скарзі просили скасувати продовження запобіжного заходу у виді триманні під вартою до 3 грудні, включно з визначенням застави, яка становить 7,037 мільйона гривень.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу Києво-Святошинського районного суду Київської області від 05 жовтня 2021 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 грудня 2020 року стало відомо, що справу Кожари, якого підозрюють у вбивстві, передали в суд.

Довідка: 21 лютого 2020 року в будинку міністра закордонних справ України 2012-2014 років Леоніда Кожари у с. Чайки сталося вбивство колишнього керівника телеканалу "Інтер", гендиректора телекомпанії "Тоніс" і одного з власників рекламного холдингу Atlantic group Сергія Старицького.

Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, проте згодом смерть бізнесмена кваліфікували як умисне вбивство.

Згідно з інформацією прокуратури Київської області, 21 лютого підозрюваний, його дружина і Старицький вживали алкогольні напої. Між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку.

Підозрюваний нібито взяв пістолет і завдав потерпілому удар в потилицю, після чого вистрілив йому в голову, від чого Старицький помер на місці.

25 березня екс-міністру було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Згодом слідчі поліції Київщини повідомили про підозру в наданні завідомо неправдивих показань Марині Козерод – дружині Кожари.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme