Суд зобов'язав ДБР розслідувати можливу держзраду Зеленського у справі "вагнерівців"

Шевченківський районний суд столиці зобовʼязав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування щодо можливого вчинення главою України Володимиром Зеленським та його оточенням державної зради через зрив операції із затримання членів ПВК "Вагнера"

Журналіст стрічки новин
Суд зобов'язав ДБР розслідувати можливу…
Фото: Офіс президента

Про це пише Depo.ua із посиланням на "Суспільне".

Зазначається, що заяву щодо вчинення злочину Зеленським до ДБР подала група осіб, серед яких колишній нардеп Андрій Тетерук. Однак правоохоронці не почали досудове розслідування, тому заявники звернулися до суду зі скаргою на бездіяльність ДБР та вимогою змусити відомство почати розслідування.

"Ми будемо розглядати скаргу на бездіяльність слідчого ДБР, яка полягає в тому, що в порядку, передбачено статтею 214, слідчий не вніс відомості до реєстру досудових розслідувань і відповідно не розпочав розслідування", — заявив адвокат позивачів Ігор Волошин перед засіданням.

Суд задовольнив скаргу у повному обсязі.

За словами Тетерука, суд зобов'язав розслідувати справу за статтею 112 "державна зрада".

Нагадаємо, 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу.

14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

17 серпня народний депутат України Олексій Гончаренко звинуватив оточення президента України Володимира Зеленського у зливі ворогам секретної інформації про таємну спецоперацію українських спецслужб з затримання російських бойовиків у Білорусі.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

8 грудня 2020 року український полковник підтвердив інформацію про підготовку спецоперації по "вагнерівцях".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme