Свириденко стала першою віце-прем'єркою – міністеркою економіки

Верховна Рада 4 листопада призначила 256 голосами "за" Юлію Свириденко першою віце-прем'єр-міністеркою – міністеркою економіки України

Журналіст стрічки новин
Свириденко стала першою віце-прем'єркою…
Фото: Facebook Юлії Свириденко

До цього чиновниця обіймала посаду заступниці голови Офісу президента Андрія Єрмака

Свириденко прийшла на заміну Олексія Любченка, якого звільнили 3 листопада. Його звинувачували у причетності до багатомільярдних "скруток" ПДВ та відсутності стратегічного бачення розвитку економіки, пише Depo.ua.

Свириденко називають людиною Єрмака. Її призначення у його заступниці лобіював Тимофій Милованов, з яким вона у 2019-2020 роках працювала у Міністерстві економіки. Нині Милованов є радником Єрмака.

Однією із ключових переваг Свириденко називають розуміння специфіки роботи з іноземними інвесторами та сучасний погляд на питання стимулювання економіки України.

Під час виступу у парламенті Свириденко зазначила, що її міністерство з наступного року має намір впровадити масштабну програму термомодернізації: "Ви побачите цифри в бюджеті до другого читання. Вже наступного опалювального сезону українці будуть платити менше. Йдеться про термомодернізацію щонайменше п'яти тисяч багатоквартирних будинків щороку".

Також вона анонсувала масштабну програму по зрошенню земель. 

"Це буде масштабна програма по всіх областях. Наша задача – це підвищити врожайність удвічі та збільшити експортний виторг на 5 мільярдів доларів", – зауважила вона.

Крім цього, вона заявила, що мета її відомства – вийти на рівень будівництва, який був до 1990 року.

"Це до 20 мільйонів м кв. житла. Щоб 300 тисяч сімей, які можуть покращити житлові умови шляхом будівництва та шляхом масштабування програми іпотечного кредитування. Тому що, якщо обсяг іпотеки відносно ВВП у таких країнах, як Латвія, 36%, у Литві – 31%, то в Україні – 0,6. Ми не те, що не розвинулися у цьому напрямку, ми просто стартуємо з вами з нульової бази", – наголосила вона.

Свириденко додала, що її відомство має намір показати темпи зростання ВВП.

"Наша задача – зробити так, щоб усі перелічені проекти, були не для звітності, а для відомих, відчутних змін. Я за це готова нести відповідальність", – резюмувала Свириденко.

Нагадаємо, 3 листопада НАБУ під процесуальним керівництвом САП спільно з СБУ провели обшуки у колишнього першого віце-прем'єр-міністра – міністра економіки України Олексія Любченка та в. о. голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme