"Талібан" заборонить жінкам займатися спортом

Радикальний рух "Талібан" заборонить жінкам займатися спортом, який "оголює їхнє тіло"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Талібан" заборонить жінкам займатися сп…
Фото: Pixabay

Заборона пошириться також на спортсменок з національних збірних Афганістану, попри те, що раніше таліби обіцяли не обмежувати жінок у правах.

Про це заявив заступник голові комісії "Талібану" з культури Ахмадулла Васик, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Guardian.

Зазначається, що тіло жінки має бути закритим, оскільки "Іслам не дозволяє жінкам показуватися". За його словами, в епоху ЗМІ люди зможуть побачити не закриті тіла та обличчя афганських жінок, що неприпустимо.

"Іслам і Ісламський Емірат не дозволяють жінкам грати в крикет або займатися будь-яким видом спорту, в якому буде видно їх обличчя і тіло", – заявив Васик.

Окрім цього він додав, що жінки можуть виходити на вулицю лише за необхідності.

"Я не думаю, що жінкам буде дозволено грати в крикет, тому що в цьому немає необхідності", – наголосив представник талібів.

Нагадаємо, після захоплення влади в Афганістані "таліби" знову наказали афганським жінкам залишатися вдома та заборонили ходити на роботу.Тоді ж вони заявили, що будь-які обмеження щодо становища афганських жінок будуть короткочасними.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня представник руху "Талібан" заявив, що в Афганістані жінки зможуть працювати та отримувати освіту, якщо будуть у хіджабі.

Читайте також: Як афганські жінки жили до приходу талібів: Історія в фото

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme