"Талібан" захопив ключовий пункт пропуску на кордоні з Іраном (ВІДЕО)

Рух "Талібан" узяв контроль над ключовим районом на заході Афганістану, де знаходиться головний прикордонний КПП з Іраном
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Також зазначається, що минулого тижня таліби вторглися у райони Афганістану, які межують з Іраном, Таджикистаном, Туркменістаном, Китаєм і Пакистаном.

Прикордонний перехід Іслам-Кала з Іраном, розташований у провінції Герат, перейшов у руки "Талібану".

Співробітники служби безпеки та митниці, а також афганські солдати перейшли на іранську територію через прикордонний перехід, щоб врятуватися від талібів.

На відео видно, як сили "Талібану" знімають афганський прапор з даху прикордонної митниці Іслам-Кала – одних з найбільших торгових воріт Ірану, який приносить уряду близько 20 мільйонів доларів на місяць.

Раніше американські військові залишили аеродром Баграм – військову базу, яка була центром американських операцій в Афганістані, на ній колись базувалися десятки тисяч військовослужбовців. Тепер вважається, що таліби контролюють більше третини з 400 районів країни, включаючи дугу території від іранського кордону до кордону з Китаєм на іншій стороні країни".

Афганський уряд визнав втрату прикордонного переходу Іслам-Кала у провінції Герат і запевнив, що намагається її повернути.

"Всі афганські сили безпеки, включаючи прикордонні підрозділи, перебувають у цьому районі і докладають зусиль для його повернення", – заявив офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Афганістану Тарек Аріан.

Представник руху "Талібан" Забіхула Муджахід заявив, що перехід знаходиться під повним контролем.

Деякі аналітики американської розвідки прогнозують, що "Талібан" може захопити контроль над Афганістаном протягом шести місяців.

Нагадаємо, 6 липня повідомлялося, що ісламістський радикальний рух "Талібан" планує представити уряду Афганістану письмову пропозицію миру.

Читайте також: Небезпека на кордонах: Як вихід США з Афганістану дає Росії та Китаю шанс стати "миротворцями"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme