"Талібан" заявив, що припинить виробництво наркотиків в Афганістані

Терористичне угрупування "Талібан" повідомило, що Афганістан більше не буде центром виробництва наркотиків

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Талібан" заявив, що припинить виробницт…
Фото: Getty Images

Йдеться про вирощування маку для подальшого виробництва наркотичних засобів.

Таліби просять світ підтримати це прагнення, повідомляє Depo.ua із посиланням на PNews360 у Twitter.

За словами представника бойовиків Забіхулли Муджахида, "Талібан" може запевнити увесь світ, що Афганістан більше не буде центром вирощування маку чи наркобізнесу. Для цього їм потрібна підтримка світу для просування альтернативи вирощуванню маку.

"Талібан" заявив, що припинить виробництво наркотиків в Афганістані

В Афганістані таліби протягом останніх років контролювали значні території в сільській місцевості. На цих територіях розташовані плантації опіумного маку, площа яких збільшилася до рекордних величин у 2014 році. Таліби заробляють до 150 млн доларів на рік на постачанні 90% всього опію, виробленого у світі.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що "Талібан" оголосив про "загальну амністію" для урядовців у Афганістані. Таліби також обіцяють, що в Кабул повернеться "повсякденне життя".

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme