Таліби активно шукають громадян, які працювали з США і НАТО, – ЗМІ

Бойовики "Талібану" посилили пошуки громадян Афганістану, які співпрацювали з США або Північноатлантичним альянсом (НАТО)

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Таліби активно шукають громадян, які пра…
Фото: Getty Images

Зокрема пошуки проводять серед людей, які перебувають в аеропорту Кабула. Командири та солдати талібів обстрілюють повітря, аби розігнати натовп, а також застосовують фізичну силу.

Бойовики "Талібану" погрожують арештом або вбивством членів їхніх сімей, якщо ці громадяни не будуть виявлені, повідомляє Depo.ua із посиланням на New York Times.

У виданні зазначається, що таліби мають список, в якому вказані люди, яких необхідно допитати. Також у цьому списку вказано, де їх можна знайти. У групі ризику опинилися військовослужбовці, поліцейські та люди, які працювали в слідчих підрозділах поваленого уряду.

Зауважимо, напередодні речник "Талібану" Забіхулла Муджахід заявив що репресій проти опозиції та інодумців не буде.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme