Таліби перешкоджають евакуації з Кабулу: Бойовики взяли аеропорт в "залізне кільце"

Бойовики терористичного угрупування "Талібан" взяли аеропорт Кабула в "залізне кільце"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Таліби перешкоджають евакуації з Кабулу:…
Фото: Getty Images

Внаслідок цього охочі покинути країну не можуть потрапити на літаки. Командири та солдати талібів обстрілюють повітря, щоб розігнати натовп в аеропорту, а також застосовують фізичну силу.

Щонайменше 70 британців та афганців не змогли потрапити до аеропорту, повідомляє Depo.ua із посиланням на британську газету Times.

Уточнюється, що таліби біля аеропорту б'ють людей, які намагаються втекти з країни, пластиковими трубами. Також надходили заяви про те, що британські військові в аеропорту відмовилися пропустити групу афганців, які отримали дозвіл на евакуацію.

Нагадаємо, дещо раніше посольство США в Кабулі повідомило, що не може організувати безпечний прохід до аеропорту для своїх громадян. Також військовослужбовці США відкрили вогонь в аеропорту аби стримати натовп. Водночас представник "Талібану" повідомив, що командири та солдати талібів також обстрілювали повітря.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme