Таліби погрожують розправою та нападають на працівників ООН, – ЗМІ

Видання Reuters повідомило, що бойовики терористичного угрупування "Талібан" погрожували розправою та нападали на афганських працівників ООН

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Таліби погрожують розправою та нападають…
Фото: Getty Images

Зазначається, що в Афганістані зараз перебувають близько трьох тисяч співробітників організації. 

Таліби зупинили афганського співробітника ООН, коли той намагався дістатися до аеропорту Кабула в неділю, 24 серпня. Вони обшукали його автомобіль і виявили посвідчення особи ООН, після чого бойовики побили його, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Також видання повідомляє, що нещодавно троє невідомих увірвалися до будинку іншої жертви, однак чоловіка не було вдома. У зв’язку з цим їм довелося допитувати його сина, аби він розповів де наразі перебуває батько.

Уточнюється, що подібних інцидентів вже десятки, попри те, що "Талібан" запевняв у повазі до прав людини. Угрупування досі не прокоментувало інциденти, так само ООН не надала офіційних коментарів.

Нагадаємо, що 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово почали залишати захоплене "Талібаном" місто. Під час евакуації з Афганістану загинули 20 людей.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme