UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Таліби просять відновити міжнародне авіасполучення з Афганістаном

Уряд "Талібану" закликав відновити міжнародне авіасполучення з Афганістаном
 

Журналіст відділу новин

Таліби обіцяють авіакомпаніям повноцінну співпрацю.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Представник МЗС Абдул Кахар Балх заявив, що через припинення міжнародних рейсів багато афганців не можуть повернутися в країну або відлетіти з діловими або освітніми цілями.

"Оскільки проблеми в Міжнародному аеропорту Кабула вирішені, і аеропорт повністю готовий до виконання внутрішніх і міжнародних рейсів, Ісламський Емірат Афганістану запевняє всі авіакомпанії, що буде повноцінно співпрацювати з ними", – заявив він.

Зазначається, що таліби оприлюднили цю заяву на тлі активізації зусиль по відкриттю країни і отримання міжнародного визнання після захоплення влади в Афганістані у серпні.

Як відомо, наразі комерційне авіасполучення з Афганістаном ще не відновлене. Аеропорт в Кабулі раніше закрили через хаотичну евакуацію десятків тисяч іноземців і афганців, захотіли покинути країну після приходу талібів до влади.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme