Таран звернувся до Естонії щодо приєднання України у кібероборону НАТО

Міністр оборони Андрій Таран звернувся до канцлера Міністерства оборони Естонської Республіки Кусті Салму щодо приєднання України до центру кібероборони Альянсу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Таран звернувся до Естонії щодо приєднан…
Фото: Міноборони

Йдеться про приєднання України до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО.

Також були обговорені співробітництва у галузі воєнної освіти, підготовки та лікування поранених українців в Естонії, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

"Наразі центр є одним з ключових елементів системи Альянсу з розвитку спроможностей у сфері кібернетичної оборони. Він забезпечує боротьбу з кібератаками й кіберзахист інформаційних систем, а також навчання та підготовку фахівців з кіберзахисту НАТО", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони домовилися продовжити інтенсивний діалог між обома країнами у сфері оборонного співробітництва. Зокрема, Таран підтвердив Салму, що цього року він планує відвідати Естонську Республіку з робочим візитом.

Нагадаємо, 14 травня у РНБО анонсували створення кібервійськ в Україні.

27 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО про невідкладні заходи з кібероборони держави. Він передбачає створення кібервійськ у структурі Міноборони.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme