Тариф на електрику подешевшає, а все інше в Україні – подорожчає, – ЗМІ

Кабмін ухвалив рішення про зниження тарифів на електроенергію для деякої частини населення

Журналіст стрічки новин
Тариф на електрику подешевшає, а все інш…
Фото: Рixabay

Так, з 1 жовтня тариф на електроенергію для українців, які споживають менш як 250 кВт-год на місяць, знижується до 1,44 грн за кВт-год., а для тих, хто використовує 250 кВт- год. і більше, залишиться колишнім — 1,68 грн.

У Міненерго заявили, що це захистить 80% українських сімей. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "ДС".

Варто додати, що тоді ж запрацює нова модель ПСО ("покладання спеціальних зобов'язань", або public service obligation), яка шляхом перерозподілу грошових потоків дозволяє забезпечувати продаж електроенергії населенню не за ринковими, а за встановленими владою тарифами.

Зазначається, що оскільки держава закуповуватиме електроенергію за однією ціною, а продаватиме дешевше, фінансове навантаження ляже, крім державних "Енергоатому" і "Укргідроенерго", ще й на 25 приватних компаній-операторів систем розподілу.

У зв'язку з цим, ці компанії перенесуть свої витрати на ціну електроенергії для промисловості, оскільки їх зниження не торкнеться. Все це призведе до того, що товари і послуги значно подорожчають. На тлі цього заощадження середньостатистичних 40 грн на місяць за світло населенню нічого не дасть.

Нагадаємо, дещо раніше з'явився прогноз, як в Україні вже восени зростуть ціни на комуналку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme