Українців попередили про зростання тарифу на електроенергію

З 1 серпня для українців можуть збільшити тариф на світло, щоб поступово зрівняти його з тарифом на електроенергію для промисловості 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин

Такий прогноз дав очільник Нацкомісії з енергетики Валерій Тарасюк в інтерв'ю "Економічній правді", передає Depo.ua.

"Немає іншого виходу, крім як вирівнювати поступово тариф на електроенергію для споживачів та промисловості", – сказав Тарасюк. 

Він додав, що зараз обговорюються різні сценарії підвищення тарифів для населення. У тому числі й можливість забезпечувати адресну допомогу найбільш вразливим і незахищеним споживачам.

"Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде прийнятий і чи буде прийнятий з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. Думаю, чекати залишилося зовсім небагато", – прокоментував ситуацію очільник Нацкомісії з енергетики.

Нагадаємо, днями в Україні тимчасово запровадили "чорний список" учасників ринку електроенергії.   

Довідка: Вже з 1 серпня 2021 року Міненерго хоче запустити нову модель спецзобов'язань по забезпеченню українців електричною енергією. Очільник профільного міністерства Герман Галущенко наголосив, що наполягатиме на диференційованому підході. Це означає, що для вразливих категорій споживачів та для тих українців, які споживають багато світла, встановлять різні тарифи на електроенергію. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme