Тепер готелем "Україна" керуватиме Мінінфраструктури: Зеленський підписав указ

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким передав готель "Україна", що у Києві, в управління Міністерства інфраструктури

Журналіст стрічки новин

Раніше ДП "Готель "Україна" перебував в управлінні Державного управління справами.

Про це інформує Depo.ua із посиланням на відповідний указ №677/2021 від 28 грудня на сайті глави держави.

Президент також доручив Кабміну та ДУС забезпечити передачу в установленому порядку ДП "Готель "Україна" до сфери управління Мінінфраструктури.

Указ почав діяти відучора. 

Зазначимо, що нещодавно Мініфраструктури підписало меморандум про взаєморозуміння з катарським інвестором, який повинен відреконструювати готель "Україна". 

Що відомо про готель "Україна"

готель "Україна"

Фото: Сайт готелю "Україна"

Готель "Україна" – це 16-поверховий чотиризірковий готель на вулиці Інститутській, 4, у місті Києві. Свого часу готель був одним з найвищих хмарочосів на території сучасної України. Його почали будувати в 1954 році в межах післявоєнної відбудови Хрещатика. Офіційне відкриття відбулося 28 вересня 1961 року; готелю було надане назву "Москва". 

У 2001 році готель "Москва", на честь 10-річчя незалежності України, перейменували "Україна". А у 2003 році готель частково реставрували. За роки існування готелю в ньому зупинялись: поважні політики, дипломати, відомі актори, художники, спортсмени, музиканти та космонавти.

У готелі нараховується 374 номери на 539 місць. В ході зіткнень 18-20 лютого 2014 року будівля готелю використовувалася невстановленими особами для ураження протестувальників. Разом з тим у готелі влаштували медпункт для надання допомоги пораненим. Туди ж активісти зносили вбитих.

Нагадаємо, 29 червня Фонд державного майна України передав Гостиний двір у Києві до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики. Там планують створити Музей сучасного мистецтва та культурний хаб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme