Територіальна оборона: Де її організовують найгірше

Найгірший стан виконання комплектування підрозділів територіальної оборони спостерігається у Києві та Київській області, Маріуполі, Одесі та Рівному

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Територіальна оборона: Де її організовую…
Фото: Роман Балук

Президент України Володимир Зеленський звернувся до керівництва Києва та Київської області, Маріуполя, Одеси, Рівного, де територіальна оборона організовується найгірше.

Це Зеленський зробив на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад у Харкові, передає Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

Водночас президент подякував тим керівникам ОДА та місцевих органів влади, де комплектування підрозділів територіальної оборони відбувається за графіком.

Зеленський наголосив, що в питанні національної безпеки немає місця для політики, інтриг, спекуляцій і хаосу, який вони можуть створити.

"Щодня, а тим паче зараз, має бути повна взаємодія влади всіх рівнів і повне розуміння зони своєї відповідальності – з боку ОДА і РДА, обласних і районних рад та інших представників місцевого самоврядування для побудови дуже ефективної моделі територіальної оборони й національного спротиву. Це надійний тил для професійної й добре оснащеної армії, що разом становлять основу нашої держави, сильної держави", – сказав глава держави.

Він зазначив, що організація національного спротиву й територіальної оборони в нашій державі відбувається під егідою та безпосереднім керівництвом Збройних сил України.

"Всі керівники на місцях мають чітко усвідомити: є речі, які повинні втілювати у життя виключно військові, виключно професіонали. Допомагати їм – це добре, але інколи не заважати їм – набагато краще", – зауважив Зеленський.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почав діяти закон "Про національний спротив", який дозволяє у разі потреби залучити до захисту держави територіальну оборону.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву.

З 15 січня Сили територіальної оборони в прикордонних областях почали отримувати зброю. До лютого зброю мали отримати військовослужбовці Сил територіальної оборони по всій Україні.

Відомо також, що особисту мисливську зброю можуть використовувати всі члени тероборони, водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік як зброї, так і набоїв до неї, здійснюються згідно з вимогами чинного законодавства.

Нещодавно в Міноборони розповіли також, як відбуватиметься розгортання Сил тероборони. Йдеться про три основних етапи.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme