Територіальна оборона може бути і має стати справою кожного, – Монастирський

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив про зміну кваліфікаційних вимог при вступі до Сил територіальної оборони

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Територіальна оборона може бути і має ст…
Фото: Facebook Дениса Монастирського

За його словами, у Міністерстві оборони вже планується внесення змін до кваліфікаційних вимог, щоб більше людей змогли долучитися до тероборони та захищати Україну.

Про це Монастирський заявив у ефірі "Свободи слова", пише Depo.ua.

"З моєї точки зору, територіальна оборона може бути і має стати справою кожного. Ми навіть обговорювали з міністром оборони те, що треба переглянути кваліфікаційні вимоги до вступу до Сил територіальної оборони. Я знаю, що це планується робити. Тому що саме це й має стати основою об'єднання, які хотіли б взяти участь в обороні свого населеного пункту, області і держави загалом", – наголосив міністр.

Очільник МВС додав, що спілкувався з великою кількістю ветеранів, які не можуть потрапити до Сил тероборони. Монастирський зазначив, що зміни запроваджуються саме для них.

"Я говорив з багатьма ветеранами. Вони також наводили приклад, що: "Ми пройшли війну, ми отримали поранення, на жаль, отримали інвалідність, пов'язану з виконанням своїх обов'язків і не можемо вступити до тероборони". Саме для них сьогодні корегуються правила, щоб вони могли стати частиною Сил тероборони. Більше того, я вважаю, що вони мають стати основою тероборони, і я, як міністр, буду сприяти тому, щоб такі люди обов'язково знайшли місце саме в лавах територіальної оборони", – резюмував він.

Зауважимо, речник Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні кількість Сил тероборони має зрости до 2 млн. У ці 2 мільйони входять ті добровольці, які готові зараз йти і захищати нашу країну.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почав діяти закон "Про національний спротив", який дозволяє у разі потреби залучити до захисту держави територіальну оборону.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву.

З 15 січня Сили територіальної оборони в прикордонних областях почали отримувати зброю. До лютого зброю мали отримати військовослужбовці Сил територіальної оборони по всій Україні.

Відомо також, що особисту мисливську зброю можуть використовувати всі члени тероборони, водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік як зброї, так і набоїв до неї, здійснюються згідно з вимогами чинного законодавства.

Нещодавно в Міноборони розповіли також, як відбуватиметься розгортання Сил тероборони. Йдеться про три основних етапи.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme