Tesla відкличе понад 50 тис. автівок через несправність: Що сталось

Компанія Tesla відкличе понад 54 тисячі автомобілей через проблему у роботі автопілоту

Журналіст стрічки новин
Tesla відкличе понад 50 тис. автівок чер…
Фото: Рixabay

Йдеться, зокрема, про Model S, X, 3 та Y, в яких працює бета-версія програмного забезпечення для "повного самостійного водіння". Технологія плавно керує автомобілями Tesla і дотримується всіх правил дорожнього руху, однак у деяких випадках вони не зупинялись перед знаком STOP.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

У Tesla зауважують, що "повне самостійне керування" вимагає уважного водія, готового будь-якої миті взяти на себе повний контроль над авто. Автопілот розпізнає знаки STOP з моменту випуску першої версії – в жовтні 2020 року. Її вирішили вимкнути після зустрічі з керівництвом Національним управлінням безпеки дорожнього руху цього місяця.

"Закон про безпеку транспортних засобів забороняє виробникам продавати автомобілі з дефектами, що утворюють необґрунтований ризик, включно з навмисним вибором небезпечної послідовності. Якщо інформація показує, що є хоч найменша небезпека, Управління вживе негайних заходів", — пояснили в адміністрації компанії. 

У Tesla зазначили, що водіям не потрібно відвозити свої автомобілі на технічне обслуговування. У компанії додали, що їм невідомо про будь-які зіткнення, травми або смертельні випадки, пов'язані з цією функцією.

Нагадаємо, у січні минулого року у США Tesla відкликала понад 150 тисяч електрокарів. Проблеми були виявленні у роботі дисплеїв автомобілів Model S та Model X.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme