Ти смердиш, як свиня: Між Росією та Азербайджаном розгорівся скандал через заяви Жириновського

Між Росією та Азербайджаном розгорівся скандал через висловлювання Жириновського на адресу лідера Азербайджану Ільхама Алієва

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Ти смердиш, як свиня: Між Росією та Азер…
Фото: Володимир Жириновський / Instagram

Своєю чергою, екс-посол Азербайджану в Білорусі, Молдові та Пакистані Ісфандіяр Вахабзаде, захищаючи гідність своєї батьківщини, назвав російського політика "смердючою свинею".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на низку іноземних джерел.

Конфлікт розпочався з того, що 30 липня російський політик і лідер ЛДПР Володимир Жириновський ефірі "Радіо Комсомольська правда" заявив, що в Азербайджані панує диктатура Ільхама Алієва. На його думку, це несправедливо. Адже колись цю територію шах Ірану подарував Російській імперії, правонаступницею якої Жириновський вважає сучасну РФ.

"Ми повинні повернутися на всі території Російської імперії й Радянського Союзу. Південний Кавказ – це наша зона впливу", – озвучив політик загарбницькі наміри Росії.

На таку заяву негайно відреагував офіційний Азербайджан. На офіційному сайті Міністерства закордонних справ Азербайджану з'явилася інформація про те, що "на килим" викликали повіреного в справах посольства РФ, вручили йому ноту протесту. У МЗС Азербайджану висловлювання Жириновського назвали "безвідповідальними і провокаційними, спрямованими на заподіювання шкоди". 

Осторонь скандалу не залишився й екс-посол Азербайджану в Білорусі, Молдові та Пакистані Ісфандіяр Вахабзаде. У вівторок, 10 серпня, він записав відеозвернення до Жириновського.

"Ти смердиш, як свиня. І смердить твоя нація. Ми відправляємо вам ікру, рибу. Цього місяця я тобі відправлю знаєш що? Намордник. Якщо у вас там дорого коштує намордник, я своїм коштом куплю намордник, щоб тобі наділи його на твою пащу", – емоційно висловився Вахабзаде.

Він також додав, що "російські свині дурницями займаються, смердять і їхній сморід поширюється на весь світ, дихати неможливо".

У МЗС Росії відреагували із запізненням. У четвер, 12 серпня, там повідомили, що заборонили Вагабзаде на територію країни на 50 років. Причина – ніби-то розпалювання міжнаціональної ворожнечі. На практиці це означає, що екс-посол не зможе відвідувати РФ довічно. Адже зараз дипломату 67 років.

Сам Володимир Жириновський днями в ефірі одного із російських телеканалів вимагав Вахабзаде кримінальну справу. 

Нагадаємо, нещодавно Володимир Жириновський вже потрапляв у міжнародний скандал. Він пообіцяв гроші тому, хто встромить російський прапор над Києвом. Йшлося про суму в 10 мільйонів російських рублів. 

Читайте також: Жириновський спровокував конфлікт між Росією та Азербайджаном

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme