UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТКГ звинуватила Бутусова у підігруванні ворогу 

У Тристоронній контактній групі засудили публікацію журналістом Юрієм Бутусовим відео, на якому він стріляє з гармати 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
ТКГ звинуватила Бутусова у підігруванні…
Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Члени української делегації вважають, що своїм вчинком Бутусов несвідомо "підіграв" ворогам в інформаційній війні проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на публікацію української делегації для участі ТКГ у Facebook. 

"Українська делегація категорично засуджує публікацію будь-яких матеріалів, які можуть поставити під загрозу процес мирного врегулювання, життя наших воїнів та інформаційну безпеку України. Публікація подібних відео у такому контексті і, зокрема зазначеного, є черговим прикладом того, як свідомо чи несвідомо можна виступити на боці ворогів України в інформаційному протистоянні", – заявили у ТКГ.

Також члени української делегації додали, що умовах гібридної війни ворог вже почав використовувати це відео у своїх пропагандистських інтересах.

Зауважимо, що 28 листопада Юрій Бутусов виклав на особистій сторінці у Фейсбук відео, на якому він здійснює постріл з 152-мм гармати-гаубиці Д-20. У ДБР на цей факт одразу відреагували. Проти журналіста відкрили кримінальне провадження за підозрою у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни.

Сам Бутусов стверджує, що справу відкрили через його сварку із президентом Володимиром Зеленським на прес-конференції 26 листопада.

Допис українськоїделегації у ТКГ

Нагадаємо, раніше у ЗСУ розповіли, коли відкриють вогонь по противнику на Донбасі. Також командування ООС спростувало звинувачення російських пропагандистів у незаконних обстрілах на Донбасі.   

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme