Проти Бутусова відкрили кримінальне провадження: Журналіст заявив про помсту Зеленського 

Проти журналіста Юрія Бутусова у ДБР відкрили кримінальне провадження за підозрою у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни
 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Проти Бутусова відкрили кримінальне пров…
Фото: Скріншот із відео

Формальним приводом стало відео, на якому Бутусов стріляв "Гаубиці Д-20" калібром 152. Але сам журналіст стверджує, що справу відкрили через його сварку із президентом Володимиром Зеленським на прес-конференції 26 листопада.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на повідомлення у Telegram-каналі "Цензор. НЕТ".

"Президент Зеленський помстився мені за свою ганебну прес-конференцію. Державне бюро розслідувань тільки що порушило проти мене справу. Влада підозрює, що я кудись з гармати міг влучити по російських окупантах, і тим самим це я розв’язав війну", – написав Бутусов.

Зауважимо, що 28 листопада 2021 року Бутусов опублікував на особистій сторінці у Facebook відео, на якому стріляє із гаубиці. Він супроводжує свій постріл словами: "По окупантах вогонь". Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно. За його словами, це був постріл під час тренування.

Однак, у ДБР вважають, що оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну. У відомстві підкреслили, що усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені.

Своєю чергою, Бутусов звинуватив відомство у заангажованості.

"ДБР контролює у Зеленського один з керівників знищення протестів на Майдані - Олег Татаров, вірний кадр Андрія Портнова та Андрія Єрмака. Думаю, що тепер координація дій Офісу президента, силовиків та російського впливу може вважатись доведеною. Я не збираюсь кудись їхати з країни, я залишусь тут я вийшов на Майдан вісім років тому. Там не було Зеленського, не було Єрмака, а Татаров та Портнов там був одними з координаторів. Що ж, ті, хто мене замовив тепер відомі для всіх", – прокоментував ситуацію журналіст. 

Скріншот Бутусов 2

Скріншот Бутусов 1

Нагадаємо, що на пресконференції Зеленський заявив, що Бутусов начебто працював на олігарха Ігоря Коломойського і образився на те, що не отримав державних посад. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно за свої дії та звинуватив президента у влаштуванні на роботу російських агентів. Президент натомість звинуватив Бутусова в смертях людей на Донбасі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme